POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO – DALMATINSKA
Trg Hrvatske bratske zajednice 9, 21 000 Split, tel.: +385 21 307 111
splitsko-dalmatinska uprava > Vijesti > U prostorijama HAK-a, AK Split održana konferencija za medije „Sigurno na ...

U prostorijama HAK-a, AK Split održana konferencija za medije „Sigurno na dva kotača“

U prostorijama HAK-a, AK Split održana konferencija za medije „Sigurno na dva kotača“
3. travanj 2014. -

 foto: PU SD

U prostorijama Hrvatskog auto kluba, Auto kluba Split, održana je tematska tiskovna konferencija povodom provođenja akcije „Sigurno na dva kotača“, na kojoj su uz predstavnike PU splitsko-dalmatinske, voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa Jozu Šituma i  policijskog službenika Mirka Matkovića iz Odjela prevencije, sudjelovali predstavnik Autokluba Split gospodin Igor Podrug, gospodin Jure Granić, predstavnik Udruge prometnih inženjera- ogranak „AMAC Split“, doktor Miho Sušić iz Ustanove za hitnu medicinsku pomoć Split, policijski službenik Zvonimir Šakić predstavnik udruge motociklista „Blue Knights“ i gospodin Željan Rakela, predstavnik udruge motociklista „BMW Split“.

Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa gosp. Šitum je naveo kako je cilj ove akcije, a koja je sastavni dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa,  da se na početku motociklističke sezone, motociklistima, ali i svim ostalim sudionicima u prometu, ponovno skrene pažnja na opasnosti s kojima se motociklisti susreću u prometu, a koje su uzrokovane nenošenjem zaštitne kacige, zaštitne opreme, nepridržavanja prometnih propisa, ali i ponašanjem drugih sudionika u prometu, posebno vozača osobnih i drugih motornih vozila, navodeći kako se u provođenje ove akcije aktivno uključuju svi partneri vezani uz problematiku sigurnosti prometa na cestama. „Iako je iz statističkih podataka vidljivo smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća, odnosno povoljnije stanje sigurnosti ove skupine sudionika u prometu, zbog povoljnijih vremenskih uvjeta u narednom periodu očekuje se veći broj vozila ove kategorije na prometnicama, pa još jednom, s ciljem povećanja vlastite sigurnosti, upozoravamo vlasnike i vozače motocikla i mopeda, da provjere tehničku ispravnost uređaja na motociklima i mopedima, da koriste zaštitnu kacigu i zaštitnu opremu, ne voze prevelikim brzinama, te prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti“ istako je na kraju svog izlaganja voditelj Šitum. 

Igor Podrug, predstavnik AK Split istakao je kako je ova akcija rezultat dugogodišnje dobre suradnje s PU splitsko-dalmatinskom u domeni prevencije, naveo je kako su vozači motocikla i mopeda, uz pješake, najugroženija skupina sudionika u prometu, te je uputio apel svim sudionicima u prometu da obrate posebnu pozornost na motocikliste.

Doktor Miho Sušić iz Ustanove hitne medicinske pomoći Split istaknuo je kako je iz dosadašnjih iskustava razvidno da se, tijekom ljetnih mjeseci, uz zabilježena stradavanja motociklista bilježe i stradavanja biciklista, pa je potrebno posebnu pažnju posvetiti i ovim sudionicima u prometu.

Policijski službenik Zvonimir Šakić i Željan Rakela, kao predstavnici motociklistički udruga, još jednom su istakli važnost provođenja akcija vezanih uz sigurnost vozača motocikla i mopeda kojima je cilj mlađim vozačima ukazati na opasnosti u prometu  i obvezno korištenje zaštitne opreme. „Našim sudjelovanjem u akciji, koja je rezultat dobre višegodišnje suradnje sa splitskom policijom posebno u domeni prevencije, želimo utjecati na svijest svih motociklista da se, primjenom savjeta i upozorenja, može uživati u sigurnoj vožnji motociklom“ naglasio je Željan Rakela. 

Nastavak akcije planiran je za subotu, 5. travnja 2014., s početkom u 12.00 sati, na prometnom poligonu HAK-AK Split, na Poljudu u Splitu, kada će se održati aktivnosti u vještini vožnje motocikla i mopeda, uz predstavljanje uređaja, namijenjenih nadzoru prometa.

Po završetku programa sigurne vožnje na poligonu, održati će prigodni defile svih sudionika ulicama Grada Splita, od Poligona na Poljudu do Rive.


"Sigurno na dva kotača"
"Sigurno na dva kotača"

Vijesti za aktualni mjesec:


17.8.2018.Nogometna utakmica između HNK "Hajduk" i HNK "Gorica": priopćenje za javnost
17.8.2018.Sažetak u protekla 24 sata
17.8.2018.Razbojništvo
17.8.2018.Obavljen očevid požara na vozilima
16.8.2018.Sažetak u protekla 24 sata
16.8.2018.Razbojništva
16.8.2018.Drska krađa
16.8.2018.Sumnjiči se za drsku krađu
16.8.2018.Požar na vozilima
14.8.2018.Sažetak u protekla 24 sata
14.8.2018.Razbojništvo
14.8.2018.Drska krađa
13.8.2018.Susret načelnika Marendića i izaslanstva Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj- prijem novog kapelana
13.8.2018.Sažetak u protekla 24 sata
13.8.2018.Pronađen ecstasy
13.8.2018.Zadobio tešku tjelesnu ozljedu
13.8.2018.Drska krađa
13.8.2018.Sumnjiči se za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede
13.8.2018.Obavljen očevid požara
12.8.2018.Priopćenje za javnost- dovršeno istraživanje kaznenog djela ubojstvo


str.: 1 od 4. Ukupno: 62 zapisa.