POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO – DALMATINSKA
Trg Hrvatske bratske zajednice 9, 21 000 Split, tel.: +385 21 307 111
splitsko-dalmatinska uprava > Vijesti > Svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split ...

Svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split u operaciju TRITON

Svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split u operaciju TRITON
30. srpanj 2015. -

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U ratnoj ruci „Lora“ dana je upriličen svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split, koji su uz pripadnike Obalne straže Republike Hrvatske, plovilom „Andrija Mohorovičić“ otplovili za Lampeduse kako bi, u sklopu FRONTEX-a,  sudjelovali u zajedničkoj operaciji TRITON koja se provodi u vodama između Sicilije i libijske obale. Zajedno s posadom broda, koju sačinjavaju pripadnici Obalne straže Republike Hrvatske, zadaća im je pomagati u sprječavanju nezakonitih ulazaka migranata iz sjeverne Afrike na područje Europske unije, te pomagati u spašavanju velikog broja migranata koji u pokušaju nezakonitog ulazaka dožive havariju. Policijska službenica i službenici Postaje pomorske policije Split Ana Kapetanović, Davor Elač, Petar Višić, Marin Nuić i Dino Grizelj, sačinjavati će jednu od ekipa za prekrcaj (boarding team) i tijekom kolovoza službu će obavljati u vodama južno od Sicilije, dok će načelnik Postaje pomorske policije Split Žarko Smajić raditi kao časnik za vezu u Međunarodnom koordinacijskom centru (International Coordination Centra, ICC) u Rimu. Svečanom ispraćaju nazočio je ministar Ante Kotromanović, uz načelnika GS OSRH Dragu Lović,  komodora Predraga Stipanović, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice i zapovjednika kontigenta Vlade Zovko.  Svečanom ispraćaju nazočili su pomoćnik ministra unutarnjih poslova Nebojša Kirigin, kao izaslanik podpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i  ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, Zlatko Sokolar, načelnik Uprave za granicu, Zlatko Koštić, načelnik Ureda načelnika glavnog ravnatelja policije, Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave i Ivo Babić, načelnik Sektora za granicu.

Pomoćnik ministra Nebojša Kirigin u svom obraćanju istaknuo je značaj zajedničke akcije TRITON, te kako je Republika Hrvatska unatoč svojim mnogobrojnim aktivnostima i zadaćama iz nadzora državne granice na dijelu vanjske granice Europske unije za koji je odgovorna, odlučila dati svoj aktivni doprinos i u ovoj operaciji. Na kraju svog obraćanja policijskim službenicima i pripadnicima Obalne straže, zaželio je uspjeh u radu i mirno more.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split odlaze prvi u jednu ovakvu akciju, a njihovo postupanje imati će veliki značaj za rad granične policije. U rujnu će policijske službenike Postaje pomorske policije u operaciji zamijeniti pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Rijeka.

Nekoliko dana prije odlaska, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj načelnika Postaje pomorske policije Split i pet policijskih službenika koji sudjeluju u akciji primio je Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave, Ivo Babić, načelnik Sektora za granicu i fra Žarko Relota, policijski kapelan Policijske kapelanije PU splitsko-dalmatinske „Sveti Mihovil“. U razgovoru sa službenicima  istakao je kako je sudjelovanje pripadnika policije Republike Hrvatske u ovoj akciji izuzetno značajno, te im je zaželio uspješan rad i na kraju obavljene zadaće, siguran povratak kući. Fra Žarko Relota tom je prilikom uputio riječi ohrabrenja i vjere znajući kako će se naći u izuzetno teškim i stresnim situacijama u kojima će morati iskazati profesionalnost, ali prvenstveno humanost policije.    


svečani ispraćaj
svečani ispraćaj
svečani ipraćaj

svečani ispraćaj
svečani ispraćaj

Vijesti za aktualni mjesec:


18.9.2018.Sažetak u protekla 24 sata
18.9.2018.Otuđen novac
18.9.2018.Sumnjiči se za tešku krađu
18.9.2018.Narušavanje javnog reda
18.9.2018.Informacija
17.9.2018.U Hrvacama obilježena 27. godišnjica pogibije hrvatskih redarstvenika
17.9.2018.Sažetak u protekla 24 sata
17.9.2018.Najava akcije u prometu
17.9.2018.Sumnjiči se za više teških krađa
17.9.2018.Sumnjiči se za napad na službenu osobu
17.9.2018.Dovršeno kriminalističko istraživanje
17.9.2018.Pronađene cigarete
17.9.2018.Europski dan bez poginulih u prometu
14.9.2018.Na splitskoj Rivi održana akcija Sigurno u školu s HAK-om
14.9.2018.Nogometna utakmica Hajduk-Rudeš: priopćenje za javnost
14.9.2018.Sažetak u protekla 24 sata
14.9.2018.Neovlaštena proizvodnja i promet drogama
14.9.2018.Osumnjičena za krađu mobitela
13.9.2018.Od 31-godišnjakinje oduzeta droga i oružje
13.9.2018.Sažetak u protekla 24 sata


str.: 1 od 3. Ukupno: 54 zapisa.